Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Księdza Antoniego Pęksy w Laskowcu
Dane teleadresowe firmy
  Menu
Strona główna
Ogłoszenia
Patron szkoły
Historia szkoły
Poczet sztandarowy
O szkole
Nasze sukcesy
Samorząd Uczniowski
Rada Rodziców
Ochrona danych osobowych
Deklaracja dostępności
Plan lekcji
Konsultacje dla uczniów
i rodziców

  Dokumenty
Dokumenty szkolne
Dokumenty Sam. Ucz.
Dokumenty Rady Rodz.
  Rekrutacja
Informacje o rekrutacji
  Informacje
"Ćwiczyć każdy może"
"Przyjaciel Szkoły"
"Szkoła współpracy"
"Dla uczniów"
"Dla rodziców"
"Filmy uczniów"
"Prace uczniów"
"Innowacje"
  Pomoc pedagogiczna-psychologiczna
Pedagog-informacje
"Zasady higieny"
"Dla rodziców"

[Rozmiar: 2984 bajtów]


Warsztaty kulinarne - pieczenie rogalików

Zajęcia kulinarne cieszą się wśród dzieci dużym zainteresowaniem i zaciekawieniem. Tym razem w ramach zajęć programu Laboratoria przyszłości dzieci wyszły z propozycją wykonania rogalików z ciasta drożdżowego. Nasze warsztaty kulinarne odbyły się 30.01.2023r. Dzieci miały okazję poznać produkty z jakich zrobione było ciasto, jaką ma konsystencję i jak działają drożdże w cieście. Szczególnie zadbano o higienę przygotowania rogalików. Po umyciu rąk, dzieci ochoczo wzięły się do pracy. Wyrabiały, wałkowały ciasto, formowały rogaliki. W efekcie powstały pyszne rogaliki. Zapachu rogalików unoszącego się po całej szkole nie da się opisać. Takie zajęcia wprowadzają dzieci w świat sztuki kulinarnej, pozwalają zdobywać nowe doświadczenia za pomocą zmysłu smaku, dotyku i zapachu. Było higienicznie, pracowicie, kulturalnie i smacznie.


E.L.

[Rozmiar: 7120 bajtów]

[Rozmiar: 2984 bajtów]

[Rozmiar: 2984 bajtów]

[Rozmiar: 2984 bajtów]

[Rozmiar: 2984 bajtów]

[Rozmiar: 2984 bajtów]

[Rozmiar: 2984 bajtów]

[Rozmiar: 2984 bajtów]